17 juni 2009

BLAMANROUTE

DE PLEINEN OP, DE STRATEN IN

Vrijdag 19 juni 2009 verschijnt bij uitgeverij Douane deel 2 in de wandeltrilogie van Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij: De Blamanroute – Een literair-historische wandeling door Rotterdam-West. Eerder, in 2007, verscheen al De Leopoldroute, die door de binnenstad voert, later, in 2010, verschijnt nog De Bordewijkroute, die de wandelaar van Noord naar Zuid voert.

De presentatie van De Blamanroute vindt plaats op vrijdagmiddag 19 juni om 17.00 uur bij Boekhandel v/h Van Gennep in Rotterdam in aanwezigheid van het Rotterdammologisch Instituut Рhet duo-pseudoniem voor de heren Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij Рen uitgever Arie van der Ent. De voorzitter van de deelgemeente Delfshaven, Carlos Gon̤alves, neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Na afloop is er gelegenheid om het wandelboekje te laten signeren door de auteurs.

De Blamanroute voert door Rotterdam-West, door de deelgemeenten Centrum en Delfshaven. In deze laatste deelgemeente ligt Blamans 'hoofdadres', haar laatste ook: De Vliegerstraat 14b. Anna Blaman wordt niet echt meer gelezen, maar was een belangrijke exponent van de na-oorlogse letteren en heeft haar naam gegeven aan een belangrijke literaire prijs. Lees over de voetsporen van Elsschot en Bloem, van Deelder en Vaandrager en wandel mee langs Heemraadssingel en Rochussenstraat, langs Westplein en Westzeedijk. De pleinen op, de straten in!

Datum: vrijdag 19 juni 2009 • Plaats: Boekhandel v/h Van Gennep, Oude Binnenweg 131b, Rotterdam • Tijd: 17.00 uur

Overige activiteiten rond De Blamanroute:
• Zaterdagochtend 20 juni: een reportage over De Blamanroute, met de auteurs, in het programma Chris Natuurlijk, van 10-12 uur op Radio Rijnmond.
• Zaterdagmiddag 20 juni signeren de auteurs van 14-15 uur bij Boekhandel Snoek, Meent 126, Rotterdam.

Geen opmerkingen: